Четвер, 2 Травня, 2024

Важливе для киян: призовників-строковиків в армії скоро не буде

Міністерство оборони України повідомило про те, що найближчим часом нагряне велика реорганізація для армії. Зараз проводиться аналіз повної картини української армії і підготовчі роботи до її впровадження, пише Київ Майбутнього

Ця тема була порушена ще під час передвиборної агітації, Володимир Зеленський обіцяв організувати військову реформу, а саме: прибрати обов’язковий призов в армію.

Перед Міністром оборони України Андрієм Загороднюком поставлено важливе завдання реалізації військової реформи. Відразу, звичайно, це не відбудеться. На впровадження складної реформи потрібен час. Уряд вважає, що для цього буде потрібно кілька років.Точну інформацію повідомлять в кінці року.

Сама реформа означає перехід української армії з радянських стандартів на нові стандарти НАТО. Армія повинна стати не обов’язковою, а професійною. Це така ж професія, як і всі інші і конкуренція серед військовослужбовців повинна бути, щоб їх професіоналізм постійно збільшувався.

Збройні сили України будуть складатися тільки з контрактників. Всі звання і посади планують зробити структуровані і зрозумілі, а кожному військовослужбовцю необхідне кар’єрне зростання.

Міністерство оборони вважає, що навіть спад чисельності військовослужбовців не вплине на якість, адже згідно з новою реформі якість армії стане значно вище, що зробить армію сильнішою.

Проте в Міністерстві, все ж закликають не брати до уваги реформу порятунком країни, адже попередня влада теж намагалися вдосконалити армію.

Крайній раз Віктор Янукович за своє президентство скасував військовий призов, але потім почалася військова ситуація в країні, ввели термінову мобілізацію і військовий призов повернули.

На даний момент ситуація неоднозначна, а військовий призов ще кілька років точно буде обов’язковим.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.