Вівторок, 30 Квітня, 2024

В Києві вдвічі зменшилась кількість безробітних 

Порівнюючи статистичні дані за період минулого року, то результати не можуть не радувати. Адже реальна кількість зареєстрованих безробітних скоротилася за рік в два рази. Якщо рік назад це було 22 тисячі людей, то цього року лише 10 тисяч безробітних, офіційно зареєстровані в центрі зайнятості. Далі на kyiv-future.com.ua.

Карантинні обмеження найбільше вплинули на ринок праці не лише столиці, але й України в загальному. Адже в період локдауну більшість підприємств закрилися, а тому кількість людей, які шукали роботу, в рази перевищувала кількість вакантних робочих місць. В 2021 році ситуація стабілізувалась і кількість запропонованих роботодавцями місць дійшла до рівня початку 2020 року. Головна проблема також полягає в тому, щоб знайти роботу, яка підходить по навичкам і кваліфікації конкретній людині. 

Якщо в загальному оцінювати статистичні дані безробіття по місту Київ – це 6,9% жителів (15-70 років), що є найменшим показником в державі в цілому. Також варто зазначити, що жінок значно більше безробітних чим чоловіків, із загальної кількості – 61% складають саме жінки. 

Якщо підводити підсумки роботи служби зайнятості за 2021 рік, то в Києві вони допомогли знайти роботу 13 тисячам людей. Також для людей надається і безліч інших послуг. Так наприклад, організовуються професійні навчання для людей і за рік такою можливістю скористалося більше однієї тисячі людей. Надається і тимчасова робота для людей, але це переважно громадські роботи. Не забувають в службі і про соціально незахищену частину населення. За минулий рік на роботу влаштували більше тисячі таких людей. 

Якщо брати статистику по сферам зайнятості в яких наразі є найбільший дефіцит серед роботодавців, то тут лідерами є освітня, медична та галузь автоперевезень. Роботодавцям не вистачає кваліфікованих вчителів, вихователів, лікарів, медсестер та водіїв. Головне, на чому наголошують роботодавці, не вистачає саме кваліфікованих кадрів – професіоналів своєї справи. Щоб робота була більш привабливою, логічно зростає і оплата праці. Так наприклад на перелічені вакансії середня зарплатня рік тому була – 8,6 тисяч гривень. Сьогодні середня зарплата в цих сферах складає 10,7 тисяч гривень. Служба зайнятості допомагає не лише безробітним. Інформує людей про стан справ на ринку праці. Допомагає людям скласти своє портфоліо та підшукати кращу роботу, відповідно до рівня знань та навичок.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.