П’ятниця, 29 Березня, 2024

Вибираємо смартфон: на що варто звернути увагу?

«Автомобіль – не розкіш, а засіб пересування», – йдеться у вже крилатому вислові героя Ільфа і Петрова. У наш час дане судження по праву може бути застосоване і до інструментів, що опосередковують людську комунікацію. Йтиметься про смартфони.
Ці пристрої міцно влаштувалися у житті кожного з нас. Купити смартфони в Києві можна досить просто, зважаючи на широкий вибір моделей і можливість отримати поради професійних консультантів. Смартфон вийшов з лав розкоші і став незамінним помічником у буденних справах. Це і засіб спілкування. І міні-офіс. І мультимедіа-програвач. Не кажучи вже про тисячі додатків для бізнесу, здоров’я та відпочинку, які можна встановити, виходячи з преференцій і способу життя його власника.
Однак згадаємо, що ще якихось 10 років тому, смартфон був дивиною. А його власник по праву міг вважатися першим парубком на районі. Тип матриці, кількість пікселів, діагональ і обсяг оперативної пам’яті все частіше і частіше ставали предметами, якими мірялися вже не лише хлопці.

Як вибрати смартфон?
Функціонал, технічні характеристики, зовнішній вигляд – ось три кити, на яких базується ефективний вибір технічного пристрою. Розглянемо більш докладно алгоритм вибору смартфону – який найкраще відповідав би вашим потребам, стилю життя і бюджету.Функціональні особливості. Звичайно, хочеться «все й одразу». Але реальність така, що серед безлічі доступних функцій, лише декількома ми користуємося постійно. Решта – так і залишаються незатребуваними. Подумайте, як саме ви збираєтеся використовувати ваш смартфон, і як це співвідноситься з вашою діяльністю і способом життя. Наприклад, для Instagram-блогера, окрім іншого, буде актуальною хороша камера. Для мандрівника або людини, діяльність якої не передбачає постійну прив’язку до дому чи офісу, – час роботи батареї. Для осіб, які ведуть бізнес, в пріоритеті буде великий дисплей, щоб регулярно перевіряти пошту і працювати з документами.

бизнес

Технічні характеристики. Ви збираєтесь використовувати смартфон для зберігання фото, аудіо та відео файлів? У такому випадку, зверніть увагу на пристрої з великим об’ємом вбудованої пам’яті. Чи ви хочете телефон з двома SIM-картами, який дозволить активувати два номери? Тоді вам потрібен Dual-Sim апарат. Це позбавить вас від необхідності носити з собою два телефони, якщо у вас один номер для особистих потреб, а на другий ви приймаєте робочі дзвінки.

Чи важлива вам операційна система? Згідно з останніми тенденціями ринку, дві основні операційні системи – iOS і Android – вже котрий рік тримають лідерські позиції. Тут все залежить від особистих вподобань і товщини гаманця.

селфи

Дизайн. Відомо, що зовнішній вигляд товару слугує своєрідною візитівкою бренду. Багато хто пам’ятає легендарний  телефон Nokia 1110 зі специфічними кнопками-подушечками. Або знає оригінальну модель Samsung Galaxy S6 з її дивовижною обтікаючою формою.

Саме прагнення до впізнаваності бренду пояснює те, що більшість популярних смартфонів, представлених в даний час на ринку, мають незвичайні елементи дизайну: стильне покриття зі скла, незвичайну форму і т. д. Однак слід пам’ятати, що найчастіше це буває на шкоду міцності і надійності корпусу. Не секрет, що сучасні смартфони є досить крихкими і легко піддаються пошкодженням.

На який би пристрій не припав ваш вибір, пам’ятайте: смартфон – не розкіш, а засіб комунікації. Головне – зручність!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.