П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Кращі та гірші способи обміну готівки: міняйте валюту з розумом

Отримати іноземну валюту для киян легко, але ви повинні бути обережні з тим, де обмінюєте гроші, щоб не потрапити на поганий обмінний курс. Краще знати місця, де хороший курс валют, будь то Київ чи інше місто України, і бути спокійним за свої заощадження.

Як працює обмін іноземної валюти

Валютні курси завжди коливаються, тому що світова економіка активна 24 години на добу. У міру зміцнення і ослаблення економіки, у валютах спостерігається інфляція і дефляція, а торговий дефіцит зростає і скорочується, відносна вартість між валютами зростає і зменшується.

Банк, пункти обміну валют і банкомати додають власну націнку для отримання прибутку. Крім того, більшість кредитних карт додають комісію окрім їхніх тарифів і виграють на цьому ще більше. У таких випадках допоможе обмінка вінниця, де грошові спекуляції відсутні.

Обмін грошей за допомогою кредитки

Вам потрібно знати одну річ про використання кредитних карт під час подорожей: завжди вибирайте оплату будь-чого у місцевій валюті. Причина в тому, що торговці встановлюють свої власні ставки, які можуть бути набагато вищі, ніж ставки, використовувані Visa і MasterCard при оплаті у місцевій валюті. Це відомо як динамічне перетворення валюти і є звичайною практикою в багатьох частинах світу. Тому варто заздалегідь дізнатися про способи і місця, що пропонують вигідний обмін валют вінниця, щоб не журитися у результаті про втрачені даремно гроші.

валюта

Кращі варіанти обміну готівки

Банкомати. Використання місцевих банкоматів – один з найдешевших способів обміну грошей. Взагалі, банкомати стягують спотову ставку близько 2,5%-3,5%. Ця додаткова плата називається збором за закордонні транзакції, і її не можна уникнути. Кращий спосіб обміняти гроші при мінімальних витратах – просто зняти денний ліміт або скористатися банкоматом, який є партнером вашого банку.

Обмінні пункти – не менше легкий і дешевий спосіб. В аеропортах і торгових центрах обмінники зазвичай не мають хороших курсів. Те ж стосується і будь-якого обмінного пункту «без комісії». Незважаючи на все це, деякі обмінні бюро пропонують конкурентні курси. Ви можете у будь-який момент переглянути діючий курс валют у вінниці, забронювати його на якийсь певний час, а потім обміняти. Таким чином, ви самі вирішуєте, коли і при якому курсі здійснювати обмін.

Банки – це може бути несподіванкою, але обмін грошей у будь-якому з великих банків, як правило, не дуже гарна ідея. Банки обмінюють з досить великою комісією, тому, знаючи обмінний пункт вінниця, краще не покладатися на ці установи і замовляти валюту заздалегідь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.