П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Києві реконструюють Вокзальну площу

Як стало відомо kyiv-future, незабаром Вокзальна площа в столиці буде реконструйована і перепроектована.

Вокзал «Київ-Пасажирський» є центральним залізничним вокзалом столиці, відносячись до Південно-Західної залізниці. Залізничний вокзал, приймає поїзди як внутрішнього, так і міжнародного сполучення, будучи «брамамою міста» зустрічає і проводжає гостей столиці, а, отже, його облаштування повинно бути максимально комфортним і безпечним.

Про інновацію стало відомо зі сторінки голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова в соціальній мережі Фейсбук.

У дописі йдеться, що початок реконструкції вокзального площі заплановано на липень 2019 року. Також чиновник ознайомив підписників з фотознімком проекту реконструкції. Повідомляється, що проект Київської міської державної адміністрації щодо реконструкції вокзалу наразі на стадії експертизи.

Що стосується конкретних змін і нововведень, планується істотно збільшити пішохідну зону і тротуари площі; оптимізувати транспортне сполучення з різними куточками міста. У перспективі також об’єднання Приміського і Центрального залізничних вокзалів, а також станції швидкісного трамвая, в єдиний комплекс з інтеграцією в систему міського громадського транспорту.

Примітно, що над проектуванням оновленого столичного вокзалу і прилеглої території, «Укрзалізниця» працює спільно з британським дизайн-бюро. Кінцевою метою такої роботи є створення сучасного потужного транспортного вузла на базі існуючого залізничного вокзалу «Київ-Пасажирський».

Нагадаємо, що остання масштабна реконструкція залізничного вокзалу в Києві була проведена в 2001 році. Саме тоді було відкрито сучасну будівлю Південного вокзалу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.