П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Театр на Подолі номінували на архітектурну премію

Театр на Подолі вважається скандальним. Коли його збудували, кияни “засипали” соціальні мережі гнівними відгуками про нову архітектуру. Як тільки не називали нещасну будівля в стилі “модернізм”. Однак, попри негатив з боку городян, театр, що розташувався на Андріївському узвозі оцінили професійні фахівці та критики. Чому будівлю номінували на премію – читайте на kyiv-future.com.ua

З 1988 року в Барселоні збираються відомі архітектори й будівельники, щоб розглянути найважливіші проекти року й оцінити кращі. Це премія Єврокомісії та Фонду Людвіга Мисан ван дер Рое – це премія, якою відзначають кращі сучасні архітектурні твори в Європі з метою стимулювати пошук нових концепцій і технологій. Цю премію отримують також молоді архітектори, які тільки починають свою кар’єру.

У минулому році, наприклад, номінували нідерландського архітектора, який розробив і втілив у життя проект реконструкції житлового комплексу, який в шістдесятих роках планували знести. Всупереч цим обставинам, молодий архітектор втілив в життя свій унікальний проект і допоміг уряду забезпечити десятки сімей оновленим комфортним житлом.

Театр на Подолі пережив ряд скандалів в 2017 році. Вся річ у тому, що його нестандартний стиль, хоча і узагальнює в собі ряд позитивних якостей сучасності, викликав купу невдоволення. Всі звикли до автентичних будиночків на Андріївському узвозі. Саме вони нагадували старий дореволюційний Київ. І тут, після реконструкції виникає будівлю у формі чорного куба …

Проте, фахівці в галузі архітектури визнали його досить функціональним. Полюбили нову будівлю театру і за те, що вона пристосована для людей з інклюзії. Навіть на візку можна потрапити на виставу. Такий опції в більшості розважальних закладів – немає.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.