П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Театр на Подолі номіновано на європейську премію

kyiv-future.com.ua повідомляє, що цього року одним з номінантів на престижну архітектурну нагороду імені Міса ван дер Рое став Київський академічний драматичний театр на Подолі.

Трохи з історії театру… Був відкритий у 1987 році та знаходиться на Андріївському узвозі, хоча деякі історики зазначають, що він зародився раніше. Театр відомий своїми професійними акторами, в репертуарі має велику кількість вистав, за що і отримав багато нагород. У 2015 році було вирішено провести реконструкцію будинку. Але по суті це було будівництво майже з нуля. Адже за весь час існування будинку його будівництво постійно починалося, припинялося, а потім знову починалося, що спричиняло псування будівельних матеріалів, пошкодження конструкції тощо.

У 2017 році будинок нарешті було реконструйовано, але його новий та оновлений фасад викликав хвилю обурення у громадян та суперечки щодо введення в експлуатацію. Але, незважаючи на всі перепони, на сьогоднішній день театр не тільки відкритий, але й номінований на премію як архітектурний здобуток.

Нагадаємо, що архітектурною нагородою відзначають один раз на два роки кращі будинки, які побудовані за цей період часу в межах Європи.

Оскільки значення архітектури має соціальний вплив і передає культурне послання, тому і основною метою премії є популяризація та розуміння значущості якості та відображення складності архітектури з погляду на технологічні, будівельні, соціальні, економічні, культурні та естетичні досягнення.

Також зазначимо, що номінантами на премію став не тільки Театр на Подолі, але й Печерська міжнародна школа у Києві, Дачний готель «Глібовка» та Eco-friendly будинок у Київській області, Парковий павільйон у Дніпрі, Центр імені Митрополита Андрея Шептицького при Українському католицькому університеті у Львові, Виставковий комплекс Черкаського зоопарку «Земля ведмедів і вовків».

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.