Четвер, 28 Березня, 2024

У столиці відкрили банк одягу

Судячи з останніх днів, зима має бути холодною. Проте, не у всіх киян є можливість придбати теплий одяг. Для цього у столиці створили банк, куди можна здавати куртки, светри, теплі штани. Як це працює, читайте на kyiv-future.com.ua.

На лівому березі, в Дніпровському районі став працювати банк одягу. Організували його співробітники Червоного Хреста. На даний момент вже передали речі для тих, що потребують, які лікуються в стаціонарі Київської міської клінічної лікарні № 3.

Варто зазначити, що це перший банк одягу, який організували у столиці. Аналогів йому немає. 

Тут нужденні зможуть знайти також взуття та побутову техніку. 

Приходять сюди бабусі, просять дати теплий одяг, адже не можуть придбати собі навіть куртки та чоботи. Заглядають інколи та студенти. У тому, аби видати одяг – не відмовляють нікому. 

Речі приносять небайдужі мешканці столиці. Волонтери просять приносити цілі речі. Геть зіпсований одяг організатори банку викидають, адже вважають, що кожен, хто приходить сюди заслуговує, аби отримати гідні речі. 

Одежину сюди приносять пакетами майже щодня. Інколи тут можна знайти навіть одяг з бирками. 

Працівники банку вважають, що одяг може не тільки зігріти, а й змотивувати до змін. 

За словами волонтерів, багато нужденних втратили мету у житті. Гарний новий одяг може дати необхідний поштовх до нового етапу. 

В Європі такі банки існують давно. В якості соціального експерименту, знедолених одягали в новий одяг та відводити до перукаря. Крім цього, допомагали знайти роботу. Через певний час безхатченки починали заробляти, кидали пити та навіть могли самі собі винаймати недороге житло. 

Чи зможе таким чином спрацювати і український банк одягу – невідомо. Проте, благородна ідея вже зробила щасливішими десятки киян.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.