П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Київський метрополітен створив житло

Проект житла від столичного метрополітену – щось новеньке. Давайте дізнаємося, як розроблявся найбільш концептуальний дизайн житлового приміщення на kyiv-future.com.ua

Поєднати непоєднуване. Напевно, з такою думкою створили дизайн кімнат у стилі станцій київського метрополітену. Химерно дуже, але є у цьому і свій особливий шарм. 

Прес-служба підземки розповіла, що ідея виникла тоді, коли самі працівники збагнули, скільки часу проводять кияни серед станцій метро. Дехто їздить по 2 години з одного краю на інший, щоб дістатися роботи. 

Тому, дизайнери вирішили розробити унікальний стиль, який би відповідав основним концепціям головних станцій метрополітену. Так, при розробці інтер’єру звернутися до ультрамодернізму. Крім цього, запозичили елементи оздоблення станцій. Наприклад, на нашому фото можна побачити, що зі станції “Площа Льва Толстого” взяли люстру.

До речі, дизайн самих станцій дуже ретельно розроблявся при їх побудові. 

Так, на “Університеті”, наприклад, можна знайти рештки доісторичних тварин у мармурі. Це було зроблено недарма. Станцію присвятили Київському університету імені Тараса Шевченка, який знаходиться майже поруч. Щоб показати, що стиль присвячений науці, вирішили підібрати мармур з раковинами амонітів. На стінах також розмістили бюсти найбільш відомих діячів культури та науки. 

А, ось станція “Площа Льва Толстого” наче була змальована з картини першого балу Наташі Ростової, з твору “Війна та Мир”. 

Одну з головних станцій метрополітену “Хрещатик”, присвятили сільськогосподарській революції Микити Хрущова. На бронзових карнизах можна побачити кукурудзу та соняшник. Стіни на платформах розмальовані у стилі українського народного мистецтва. Йому присвячені і кольорова гамма плитки, що прикрашає станцію. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.