Четвер, 28 Березня, 2024

У метрополітені з'явився свій музей

Українці завжди боролися за свою ідентичність. Нас переслідували, а ми видавали українські газети. Нам не давали змоги вступати у вищі навчальні заклади, а ми дивували весь світ своїми винаходами. Нам не давали змоги зробити свій політичний вибір, а ми з нашим прапором в руках на Майдані його виборювали. kyiv-future.com.ua дізнавався чому саме присвячена нова виставка в метро.

У вагонах розвісили інформаційні постери, підготовлені Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору». Вони розкажуть пасажирам про унікальні явища культури й науки, суспільного розвитку та побуту в Україні на початку XX століття.

Ця виставка не пригнічує, а навпаки дає змогу пишатися нашими пращурами, які попри всі незгоди продовжували розвивати нашу культуру, музику, кулінарію, науку. Організатори та її ідейники кажуть, що головна мета довести всім мешканцям та гостям столиці те, що наша нація горда та незламна.

Один із постерів присвячений батьку української авіації. Ігор Сікорський зробив значний внесок у її розвиток, але був вимушений емігрувати, через те, що до влади прийшов злочинний більшовицький уряд. Продовжив конструктор розвивати свої ідеї у Франції. 

Вагон почав возити пасажирів вже 21 числа. Курсує він синьою гілкою. Виставка буде працювати до 10 грудня. 

Кияни поділилися першими враженнями. 

Олексій студент історичного факультету. Він вважає, що потрібно не просто раз на рік розповідати про досягнення українців, а вести інформаційну кампанію постійно. Хлопець вважає, що потрібно нашим людям згадати, що ми не другосортний народ. 

Марія – пенсіонерка. Жінка все життя прожила у Києві й розповідає, що побачити такі постери в метро для неї було несподіванкою, адже раніше ніхто такого не робив. Жінка розповідає, що сама багато чого дізналася нового. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.