Середа, 24 Квітня, 2024

123 мільйони на реконструкцію Пейзажної алеї

 

Київавтодор вже оголосив тендер на проведення реконструкції Пейзажної алеї, яка знаходиться в історичному центрі міста. За попередніми даними це обійдеться в понад 123 мільйони гривень, пише kyiv-future.com.ua.

Що змінять?

Сам аукціон почнеться з 13 лютого. Згідно планів мають максимально зміцнити схили. Також відбудеться реконструкція підпірних стін.

Додатково встановлять відеоспостереження. Повністю оновиться вся система освітлення алеї. Зроблять загальнодоступний Wi-Fi. Крім цього, не забудуть також оновити та висадити нові кущі та дерева.

Скільки відбуватиметься реконструкція?

Проект реконструкції вже пройшов експертну перевірку. Київавтодор планує почати роботи цією ранньою весною. Більшу частину змін планують встигнути зробити до Дня Києва (це кінець травня).

Гендиректор “Київавтодор” Олександр Густєлєв сказав, що також замінять асфальтне покриття, відремонтують доріжки. Будуть створені нові оглядові майданчики, встановлені лавочки.

Згідно проекту планують встановити болларди. Це спеціальні стовпчики, які висуваються. Вони не дадуть можливості авто заїжджати на Пейзажну алею.

Всі роботи проводитимуться поетапно, щоб не заважати киянам прогулюватись по алеї. Запевняють, що ні один з встановлених арт-об’єктів не будуть демонтувати. Навпаки хочуть проконсультуватись з активістами і допомогти відремонтувати ті, які цього потребують.

Довідка про Пейзажну алею

Це зона відпочинку в столиці. На ній облаштований дитячий сквер з великими котами і лавками. Є фонтани, які на вигляд як слоник, голови зебри. Також тут викладена мозаїка в 30 метрів з кішкою-стоногою. Лавки виконані у вигляді кролика, ворони, кота.

Це чудове місце не тільки для прогулянок з дітьми, а й дорослим тут дуже цікаво. До того ж фотографії тут виходять майже магічні.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.