Четвер, 25 Квітня, 2024

У київських багатоповерхівках можуть відімкнути ліфти. Чому і коли?

У Київській міській державній адміністрації розповіли, що планують з приводу масового відключення підйомників. Далі на kyiv-future.

У соціальних мережах чергова тема для обговорення – усі бояться того, що ліфти у столичних висотках можуть зупинити. Для чого? Ну як для чого – для боротьби з коронавірусом COVID-19.

Мешканці поверхів від третього і вище уже хапаються за голови і з жахом думають, як «долати дистанції».

А що про це кажуть у самій КМДА?

У КМДА визнали: ліфти і справді почали ламатися частіше, проте це не привід для паніки. Це не розпорядження влади, ніхто зупиняти ліфти у житлових будинках не має наміру. Здебільшого вони не працюють у зв’язку з проведенням планових ремонтів. В таких випадках насамперед лагодять пасажирські ліфти, акцентують увагу саме на них, щоб у будинку працював хоча б один підйомник.

Також у КМДА повідомили, що вантажні ліфти також ремонтуватимуть, але в порядку черги.

На переконання чиновників, вантажними ліфтами користуються не так часто, тим паче, що навряд чи в умовах карантину хтось планує переїжджати чи робити ремонт.

Поради чиновників

А взагалі у КМДА вважають, що людям зараз варто користуватися підйомниками якомога рідше, адже це завжди ризик: в обмеженому просторі складно дотримувати рекомендованої дистанції, а отже можна «впіймати вірус».

Чиновники також закликають молодь поступатися місцем у ліфтах літнім людям, а також виносили сміття, не користуючись підйомниками. Якщо ви живете на 3-5 поверхах, це насправді зовсім не складно, а навіть корисно – і небажаних контактів можна уникнути, і розім’яти м’язи.

Якщо ж ви все ж таки вирішили скористатися ліфтом, не забудьте маску та рукавички – щоб вберегтися від інфекції.

Також варто подбати про дезінфекцію кнопок, дверей та поручнів – це завдання відповідних служб, але і самі мешканці можуть проявити ініціативу, адже наше здоров’я – у наших руках.

Під час підйому стійте обличчям до стіни і спиною до сусідів. В нинішніх умовах це не буде проявом поганого тону – усі все розуміють.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.