П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Що зміниться з 1 червня в Києві: відкриваються дитячі садки, вводяться нові правила ПДР, відновлюється робота залізничного і міжобласного сполучення

З 1 червня крім зняття ще ряду карантинних обмежень, киян чекають ще й нові штрафи, пише kyiv-future.com.ua.

Зняття карантинних обмежень

2

Від сьогодні працювати можуть спортивні зали, фітнес-центри. Дозволена робота басейнів. Крім цього відновлюється сполучення між областями всіма видами транспорту. Про це міністр охорони здоров’я розповів на брифінгу, що відбувся 31 травня. Проте Максим Степанов наголосив, що такий перехід можуть починати регіони з контрольованою епідеміологічною ситуацією.

Нові правила ПДР

“Листи щастя” вже скоро знайдуть своїх власників. Вже з 1 червня починають працювати в Києві та на автомагістралях Київщини 50 перших систем для фото- та відеофіксації порушень. Вони працюють автоматично. Спочатку будуть фіксувати лише перевищення швидкості автомобілістами. Перші камери встановили в найбільш “популярних” місцях, де відбуваються ДТП. 

Надалі такі камери будуть встановлювати по всій Україні. Прилади на автомагістралях встановлюватимуть за державний кошт, а от в містах і ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів.

Вже цього року система зможе також фіксувати всіх порушників проїзду на заборонений сигнал, порушень правил зупинки, стоянки чи проїздом смугою для громадського транспорту, або ж виїздом на зустрічну смугу.

Навчання

З 1 червня в Києві починають свою роботу і дитячі садки, дитячі спортивні клуби (крім басейнів). Для випускників і абітурієнтів починають працювати внз.

Відновлення роботи транспорту

Від сьогодні можна пересуватись між областями. Проте в транспорті не може бути зайнято більше, ніж 50% місць. Пасажири обов’язково в масках чи респіраторах. Тому врахуйте ці моменти, якщо плануєте поїздку.

Укрзалізниця також починає поступово запускати потяги в ті чи інші міста. Всю інформацію можна дізнатись на сайті або ж за телефонами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.