Субота, 20 Квітня, 2024

Робот повідомлятиме про розклад транспорту

Якщо ви не певні, що ваш автобус прийде вчасно, ви зможете тепер запитати у робота, точніше чат-бота, який з радістю повідомить вам чи варто чекати на зупинці ще 10 хвилин, чи викликати таксі. 

kyiv-future.com.ua дізнавався, де знайти цей діалог із співрозробником, який підкаже, як краще їхати на роботу чи до друзів. 

Київська транспортна система – одна із найбільш зручних. Тут є метро, що перевозить сотні тисяч пасажирів, наземний транспорт, завдяки якому можна потрапити у найбільш віддалені райони столиці і навіть альтернативний: пункти велопрокату стали цього року дуже актуальними для киян. У нашому місті можна додому повернутися на громадському транспорті навіть вночі. Проте, окрім метро, інші види транспорту не дуже пунктуальні. 

Тепер, щоб дізнатися, коли прийде тролейбус чи автобус не треба шукати спеціальні сайти – достатньо знайти спеціальний діалог у  Facebook Messenger та Telegram. 

Називається чат-бот Bus115 і його розробили для того, щоб покінчити з проблемами киян із пошуку транспорту. 

У чаті можна написати назву вулиці, провулка, площі або ж конкретно зупинки – і бот запропонує варіанти і напрямок руху. Також можна вказати локацію, обравши конкретний автобус, тролейбус, трамвай чи маршрутку можна дізнатись, за скільки часу, згідно з розкладом, має прибути транспорт.

Користуватися цим чатом можна як з комп’ютера, так і зі смартфону.

Вести діалог просто. Достатньо знайти свого спів розмовника через пошук та почати діалог. Для бота треба конкретно прописувати вулицю або зупинку. Тоді електронна система буде для вас обирати найбільш зручний транспорт.

Писати можна і вдень, і вночі – системі без різниці. Тільки врахуйте той факт, що у випадку, коли ви будете прокладати новий маршрут на ранок ввечері, вам можуть запропонувати обмежену кількість транспорту, який на дану годину працює у місті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.