П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Києві відбудеться масштабна реконструкція

Кінець січня 1918 року увійшов в історію, як штурм української столиці. Тоді більшовики боролися всіма можливими засобами за владу. У столиці проведуть повну історичну реконструкцію тих січневих подій. Кyiv-future.com.ua дізнавався, як буде проходити подія і що буде задіяно для достовірного відтворення битви.

Почнемо з початку. З історії.

Радянський уряд укріпився у Харкові та у Центральній Україні. На черзі був Київ.

У Києві кількість військ, що підтримувала Центральну Раду, становила приблизно 9 тисяч чоловік, але здатних до бою з радянськими революційними формуваннями серед них було 1600—1700 вояків.

 Українські вояки, деморалізовані політикою лідерів Центральної Ради та поразками в боротьбі з більшовиками, у бій йшли неохоче та навіть проголошення державної незалежності УНР IV Універсалом не підняло бойового духу армії. Жоден з українських полків не мав повного складу. Частина військ під впливом більшовицької пропаганди оголосила про нейтралітет або перейшла на бік «червоних». 

Цього року відбудеться реконструкція подій майже сторічної давнини.

Організатори анонсують, що у відтворенні бою буде задіяна історична вогнепальна зброя.

Техніку зроблять безпечною, але не менше з тим, вона буде дуже видовищною. За словами організаторів, якщо не знати деталей, глядачі не зможуть відрізнити її від справжньої.

Всі солдати одягнуться у відповідне військове вбрання, притаманне початку ХХ століття.

Дійство буде відбуватися на площі біля заводу “Арсенал”. Тут планують збудувати укріплення для того, щоб бій здавався глядачеві дійсно справжнім.

Історики високо цінують реконструкції, адже на думку спеціалістів, саме цей вид презентації дослідження тих чи інших подій, здатен комплексно їх розкрити для пересічного любителя нашої історії

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.