П’ятниця, 29 Березня, 2024

«Сирець» – для маломобільних за майже 22 млн

Інклюзія або доступність стала трендом України не тільки в сфері освіти, але все, що оточує людину. Занадто довго все сором’язливо замовчували, що серед нас є люди, яким не дано бачити також чітко, як іншим, чути звуки міста, пройтися по землі або тротуару на своїх ногах. Kyiv-future.com.ua із задоволенням відзначає, що останнім часом багато уваги міською владою приділяється тому, щоб зробити столицю прийнятною для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Як повідомляє сайт КМДА, черга дійшла і до станції метро «Сирець». Комунальне підприємство «Київський метрополітен» вже в 2019 році почне капітальний ремонт станції «Сирець». В процесі ремонтних робіт планується спорудити попереджувальні тактильні лінії поруч з платформою для людей з проблемами зору, а також додаткові стаціонарні поручні. Для людей, у яких є проблеми зі слухом, встановлять спеціальні електронні табло і спеціальні турнікети. Не оминуть увагою і пасажирів, що пересуваються на візках. Для них встановлять пандуси і колясочні з’їзди.

Керівництво КП «Київський метрополітен» заявляє, що головна мета капітального ремонту зробити станцію комфортної для всіх категорій пасажирів. Подбають співробітники підприємства і про безпеку пасажирів: на станції поставлять відеоспостереження

Завершити капремонт планується за чотири місяці. Обійдуться всі нововведення понад двадцять одного мільйона гривень. Раніше Kyiv-future.com.ua повідомляла про те, що на станції метрополітену «Політехнічний інститут» в процесі капітального ремонту також буде приділено значну увагу створенню умов пересування станцією для людей з обмеженими можливостями.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.