П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Скоро «героям парковки» буде непереливки

Будь-який киянин не може не помічати, що кількість автотранспорту в столиці зростає мало не в геометричній прогресії. Уже не дивує нікого картинка, коли по тротуару, призначеному для пішоходів, неможливо пройти через припарковані там приватні автомобілі. Дійшло вже до того, що активісти клеять на неправильно припарковану машину наклейку «Зупини Лося», намагаючись таким чином звернути увагу водіїв на порушення правил зупинки і стоянки. Таке враження, що людина, купуючи авто, наївно впевнена, що паркомісце для нього є в будь-якому зручному для нього місці. І навіть відчуваючи дискомфорт в плані парковки, не створює петицію до Київради, не ініціює громадські слухання, не шукає однодумців. Таке «совкове» мислення водіїв дратує не тільки активістів, а й просто киян.

Kyiv-future.com.ua про цю проблему вже писав, проте, особливих зрушень не помічалося. Тим часом київська міська державна адміністрація про проблему «героїв парковки» знає і не збирається їм потурати. Так, зовсім скоро в столиці запрацює паркувальна інспекція. У нову службу контролю вже набирають співробітників, які проходять спеціальне навчання. Передбачається, що інспектори спочатку будуть проводити роз’яснювальну роботу, а згодом почнуть штрафувати. Уже зараз неправильно припаркований автомобіль можуть евакуювати на штрафмайданчик, навіть якщо водій на цей момент відсутній.

До слова, в турецькому Стамбулі, одному з найбільших мегаполісів нашої планети, недбало припаркований автомобіль простоїть рівно до приїзду евакуатора, і порушнику доведеться заплатити чималий штраф, щоб забрати свою машину.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.