Четвер, 18 Квітня, 2024

Приміщення банків стануть інклюзивними

Весь світ стає більш дружнім до людей з інклюзією. Україна та Київ – не виключення. Столичні розважальні заходи вже взяли курс на інклюзивність, потроху з’являються пандуси у громадських місцях, обладнують ресторани та кафе спеціальними вбиральнями. 

Платіжні установи також стануть більш доступними для людей з особливими потребами. Кyiv-future.com.ua дізнавався, що планують зробити у банках, аби скористатися фінансовою послугою можна було б кожному. 

Цікаво, що про людей з інклюзією за радянських часів мало піклувалися. Для потреб пропаганди використовувалися образи льотчиків, які після хвороби підіймалися на ноги. Культовим був образ Миколи Островського, який був сліпим письменником. 

Проте, в реальності не було зручних пандусів, закладів, де б люди з інклюзією могли проводити час. Інколи людей з особливими потребами відправляли у табори наче злочинців. 

На щастя, тепер уряд робить кроки для полегшення життя таким людям.

Ініціатива розмістити у банках обладнання для людей з інклюзією з’явилася у держави. 

Національний банк України зобов’язав усі банки зробити приміщення доступними для маломобільних груп населення до 2021 року.

У банках мають розмістити кнопку виклику працівника біля входу, інформацію про умови доступності, а також документально підтвердити доступність приміщень після їх переобладнання.

Упродовж 2019 року доступними для людей з інвалідністю мають стати щонайменше 50% всіх приміщень у Києві та містах з населенням понад 300 тисяч людей. До 2022 року всі приміщення, розташовані у всіх населених пунктах, мають стати інклюзивними.

Варто зазначити, що деякі банки вже раніше впровадили у своїх відділеннях подібну ініціативу. Доступнішим для людей з особливими потребами став Ощадбанк. 

Тут встановили пандус, тактильну плитку, тактильні маркери, кнопку виклику менеджера. Для батьків з немовлятами – можливість перевдягнути дитину у зручному й безпечному місці.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.