П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У столиці відкрили оновлену станцію швидкісного трамвая «Вацлава Гавела»

Старожили-кияни ще пам’ятають, якою сенсацією в другій половині ХХ-го століття був запуск лінії швидкісного трамвая. Йшов час, кількість пасажирів, які користуються цією трамвайною лінією, не зменшувалася – лінія експлуатувалася більше 20 років. Ось тільки капітально ремонтувати її не дуже поспішали.

Kyiv-future.com.ua поспішає порадувати киян: недавно була відкрита оновлена ​​станція швидкісного трамвая «Вацлава Гавела». На ній повністю відремонтували системи електропостачання, замінили електрощитове обладнання, скло навісів над платформами, обробили металоконструкції. В ході ремонту пристосували платформи для людей з особливими потребами. Не забули ремонтники і про вестибюлі станції в підземному переході.

Мер Віталій Кличко, відкриваючи станцію після ремонту, підкреслив, що довелося фактично побудувати новий шляхопровід, на якому стоїть станція, його не ремонтували сорок один рік. Обійшлося це міському бюджету майже в дев’яносто один мільйон гривень. Нині станція «Вацлава Гавела» – одна із трьох станцій, яку відновили, до кінця року київська влада обіцяє оновити ще дев’ять станцій.

Так, столична влада зараз робить багато, що Київ став більш сучасним, комфортним і технологічним. Саме тому таку пильну увагу приділили відновленню вуличного освітлення. Так, на зазначеному бульварі замінили ртутні і натрієві світильники на нове ефективне і економне освітлення. Для цього замінили і встановили майже п’ятсот LED світильників і сто шістдесят три опори. У планах Київської міської державної адміністрації подальше поступове оновлення всіх станцій швидкісного трамвая. І все це заради комфорту жителів столиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.