Середа, 24 Квітня, 2024

Обмежувальні дорожні стовпчики підвищать безпеку

Всі, кому доводилося переходити вулицю Старовокзальну, що біля площі Перемоги, знають, як непросто це зробити. В першу чергу, заважають припарковані автомобілі. При чому вони з’являються там не час від часу, а присутні постійно. Здається, там існує негласна черга, хто і коли, в який день поставить своє авто, щоб воно обов’язково заважало всім: пішоходам, учасникам дорожнього руху, комунальникам.

Kyiv-future.com.ua стверджує, що з’явилася тверда надія в тому, що скоро в Києві покладуть край цьому неподобству. 16 лютого співробітники комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» на площі Перемоги встановили спеціальні дорожні стовпчики. Їх розташували на відгалуженнях смуг руху, на яких так люблять паркуватися «герої парковки». Встановлення огороджувальних стовпчиків повинно сприяти підвищенню безпеки дорожнього руху та пішоходів.

Раніше ми повідомляли про те, що в столиці на перетині вулиць Басейної та Круглоуніверситетській, що на Бессарабці, встановлені співробітниками «Центру організації дорожнього руху» такі ж фішки безпеки. Це зроблено для того, щоб недобросовісні водії не змогли там припаркувати своє авто, погіршуючи видимість і незручності для пішоходів, особливо тих, що мають обмежені фізичні можливості. Такі обмеження встановлені і на Подолі в Києві. Там на перетині вулиць Боричів Тік, Сагайдачного і Володимирський спуск недбайливі водії в години пік повертають наліво з крайньої правої смуги, що провокує на перехресті повернутися на смугу руху Володимирського узвозу. Такі, з дозволу сказати, «маневри» призводять до конфліктні й аварійно-небезпечні ситуації, а також у затори.

Слід зазначити, що на площі Перемоги із зворотного боку торгового центру «Україна» є багаторівневий паркінг, де завжди є вільні місця. З’являється впевненість, що водії тепер, після встановлення стовпчиків безпеки, скористаються цією інформацією.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.