Четвер, 28 Березня, 2024

У дітей з'явиться свій Youtube

Близько 70 % користувачів Youtube – молодь віком 16-24 років. Саме ця аудиторія заходить у подкасти щодня, роблячи відеохостінг другим найбільш популярним сайтом в інтернеті. Минулого тижня Google оголосив про запуск безкоштовного додатка Youtube Kids. Тут не буде місцю рекламі напоїв та продуктів харчування, а контент буде поділений на основні категорії: “Шоу”, “Музика”, “Навчання” та “Цікавості”.

Kyiv-future.com.ua  дізнавався, чим корисний буде додаток для маленьких киян.

 Сервіс розрахований на категорію глядачів старше 12 років.

Команда освітнього проекту “Відкривай Україну”, який вже 4й рік навчає проект-менеджменту, науковій та соціологічній діяльності школярів 7-11 класів по всій країни діляться думкою учнів, щодо існування YouTube в Україні. На сьогодні в Україні 28 % навчального контенту і 72 % розважального, а у світі — 19 % навчального і 81 % розважального. Такими даними, щодо співвідношення категорій відео поділилися AIR Academy.

Вячеслав Поліновський, директор AIR Academy вважає, що навчальний контент за рівнем популярності відстає.

Цікавий факт: серед топ-100 українських каналів лише три (!) мають мітку Education. Перший з них англомовний, тобто розрахований не на українську аудиторію.

Другий, як ми писали вище, з сумнівним “навчальним” контентом, більше схожий на підбірку хайпових топів — “найбільш бридкі люди”, “актори до/після”, ну а третій для зовсім маленьких глядачів і нагадує гру у паровозики, ніж навчання.

Згідно з опитуванням, які пройшли учасники проекту з питанням “Хто ваш улюблений блогер”, виявилося, що найбільше люблять дивитися відео акторів серіалу “Школа”  та розважального каналу “Чоткий паца”. Опитування пройшли учні 7-11 класів, віком 13-17 років, мешканці Києва та області в тому числі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.