Вівторок, 30 Квітня, 2024

10 причин, чому варто відвідати Київ

Київ — столиця України з багатовіковою історією, старовинною архітектурою, чудовими ландшафтами та великою кількістю місць для відпочинку. Це місто з першого погляду зачаровує своєю величчю та красою, привертає увагу безліччю пам’яток та у будь-який час запрошує відвідати культурні заклади та різні зони відпочинку на свіжому повітрі. Далі на kyiv-future.

Київ завжди готовий багато чим здивувати та залишити про себе незабутні спогади. Щороку сюди приїжджає сотні туристів з інших регіонів України та країн світу, щоб більше дізнатися про столицю, побачити її у всьому різноманітті та побувати у найпопулярніших туристичних локаціях.

Старовинна архітектура 

Київ прикрашає багато старовинних особняків та історичних будівель, якими щоразу приємно милуватися під час прогулянки містом. Більшість з них будували у XVIII-XIX століттях, тому вони добре збереглися до сьогоднішніх днів. Найбільш популярними серед них є такі: Будинок із химерами, Шоколадний будинок, особняк Родзянко, замок Річарда Левине Серце. З багатьма з них пов’язані містичні історії та міські легенди про які, напевно, цікаво дізнатися кожному туристу. Найкрасивіші архітектурні споруди можна найчастіше побачити на центральних вулицях міста. Усі вони побудовані у різних стилях: класицизм, бароко, модернізм…

Цікава культурна програма

Гостям столиці гарантований різноманітний та пізнавальний культурний відпочинок. Тут знаходиться понад 20 театрів, наприклад, театр опери та балету імені Т.Г. Шевченка, театр «Тисячоліття», ляльковий театр… Також у Києві можна послухати класичну музику у Національному будинку органної музики, відвідати художні виставки у Пінчук-арт центрі, а ще побувати у старовинних київських кінотеатрах та музеях. Відвідувати нові культурні заклади можна хоч щодня, і таким чином, знайомитись із традиціями та історією міста.

Багато храмів та соборів

Київ називають містом золотих куполів, оскільки тут розташовано багато храмів, церков та соборів. Вони є візитною карткою міста та його унікальною особливістю. Найпопулярнішими серед них є монастирський комплекс Києво-Печерська Лавра, національний заповідник «Софія Київська», старовинний Михайлівський собор, Кирилівська церква. Ці будівлі вважаються визначними пам’ятками, оскільки їх часто відвідують туристи. На багатьох територіях храмів та соборів знаходяться оглядові майданчики, де можна помилуватися міськими пейзажами та зробити фото на згадку.

Сади та парки

Київ багатий на красиві ландшафти та безліч природних місць. У кожному районі є парк, наприклад парк імені Т.Г. Шевченка, парк ім. Пушкіна, парк «Нивки», парк «Відрадний». Там можна прогулятися алеями, подивитися на місцеві квіткові клумби, рослини та дерева, посидіти в альтанці та помилуватися міськими пейзажами. 

А от головною природною локацією у Києві є ботанічний сад імені Гришка, де росте понад 1000 рослин. Серед них є сотні привезених із інших країн світу. Саме тому сад часто люблять відвідувати кияни та гості столиці.

Відпочинок на березі Дніпра

У Києві є багато місць, де можна відпочити від активного ритму життя в місті та насолодитися спокійним відпочинком на природі. Найкрасивішим серед них є берег Дніпра на Трухановому острові. Тут можна пройтися або посидіти біля води. Також дуже популярними є велопрогулянки та заняття водними видами спорту, наприклад, катання на флайбордах або гідроциклах. Знаходячись на узбережжі, навколо відкриваються чудові краєвиди на ріку та пішохідний міст, тому сюди часто люблять приходити кияни та туристи.

Надзвичайно красиві пейзажі з висоти схилів на гір Києва

Завдяки гірському рельєфу у Києві є багато місць, де можна з висоти побачити міські пейзажі. Також тут є підйоми та спуски, якими цікаво гуляти і відвідувати різні пам’ятки. На деяких горах і пагорбах знаходяться парки, сади, церкви та монастирі. У цьому місті гармонійно поєднуються природні ландшафти з міською інфраструктурою. У зв’язку з цим на їх фоні часто фотографуються туристи, а місцеві проводять пікніки, різні заходи і відпочивають.

Стадіон Олімпійський

Стадіон «Олімпійський» — гордість Києва. Він є одним із найбільших у Європі. Тут щорічно проводять футбольні матчі серед професійних спортсменів України та інших країн світу. На стадіон приходить близько 100, 000 глядачів, щоб подивитись матч. Гостям столиці також часто рекомендують побувати на такому заході у величезному стадіоні, наживо побачити спортивні ігри спортсменів і те, як їх підтримують тисячі фанатів. Така атмосфера обов’язково надовго запам’ятається та викличе багато позитивних емоцій.

Київський фунікулер

Однією з історичних пам’яток міста та улюблених місць туристів є київський фунікулер. Він був відкритий у 1905 році. З того моменту фунікулер поєднує Верхнє місто та Подільський район. Під час підняття на гору та спуску вниз можна побачити красу міста Київ та його старовинні будинки. Це чудова нагода побачити місто з різних ракурсів, а також цікаво провести вільний день у центрі столиці. В одному фунікулері можуть одночасно пересуватися 100 осіб. Довжина траси становить 222 метри.

Майдан Незалежності

Майдан Незалежності — головна площа столиці, прикрашена пам’ятниками, фонтанами, скульптурами… Вона велично, дорого та красиво виглядає, тому її часто зображують на листівках та відвідують кияни у будні та вихідні дні. Також тут є кілька визначних пам’яток: готель «Україна», державна консерваторія, Будинок профспілок, а під землею розташований торговий центр «Глобус» з магазинами та кафе. Так що тут буде цікаво прогулятися кожному туристу. Для того щоб побачити Майдан у всій красі та зробити на його фоні фотографії на згадку, можна піднятися сходами на гору неподалік статуї Свободи.

Легендарний Андріївський спуск

Історичне місце у Києві, де раніше жили київські письменники, архітектори, художники. З різних боків розташовані кафе, кілька мальовничих скверів та вихід до Пейзажної алеї. Також на Андріївському узвозі знаходиться храм, а поруч із ним цілий рік проходить виставка картин. Під час прогулянки місцевою широкою вуличкою можна побачити багато старовинних будівель, скуштувати національні українські страви, побувати в замку Річард Левине Серце та помилуватися місцевими ландшафтами.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.