П’ятниця, 29 Березня, 2024

Лайфхаки для киян: як економити на проїзді з 1 квітня

У Київській міській державній адміністрації турбуються про кишені киян та розповіли, як вони можуть зекономити на проїзді, пише kyiv-future.com.ua.

Ця «опція» буде доступна уже з 1 квітня (маємо надію, це не першоквітневий жарт) і називатиметься – єдиний електронний квиток.

Його можна буде використовувати в метрополітені, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері і навіть міській електричці. А кияни, які ним скористаються, будуть платити за кожну поїздку менше, ніж зараз, а значить – зможуть заощаджувати.

За словами директора департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації Наталії Мельник, нова лінійка проїзних квитків була розроблена саме через турботу про киян, щоб вони не переплачували за проїзд у громадському транспорті.

Скільки можна буде зекономити?

5

Приміром, якщо ви користуєтеся двома видами транспорту двічі на день протягом 21 робочого дня на місяць, ви здійснюєте 84 оплати за проїзд.

У такому випадку найвигідніше купувати проїзний на 92 поїздки. При цьому вартість однієї поїздки становитиме не 8 гривень, в 6, 25.  А 8 поїздок залишаться «на запас».

Отже, у нових проїзних буде фіксована кількість поїздок на всі види громадського транспорту протягом місяця.

Яка ціна проїзних?

Вартість проїзних:

  • На 46 поїздок – 290 гривень;
  • На 62 поїздки – 390 гривень;
  • На 92 поїздки – 575 гривень;
  • На 124 поїздки – 770 гривень.

Також буде можливість придбати безлімітні проїзні на усі види громадського транспорту. Вартість однієї такої картки – 1300 гривень.

Також у КМДА повідомили, що в оборот введуть так звані «туристичні» проїзні квитки – з терміном дії 24, 48 та 72 години з моменту активації.

Вартість таких квитків – 100 гривень, 150 гривень та 200 гривень.

А що буде з картками Kyiv Smart Card?

Картками Kyiv Smart Card можна буде користуватися і далі та поповнювати до 50 поїздок за один раз.

Картку також можна використовуватися у всіх видах наземного громадського транспорту. Такий спосіб дозволить економити на кожній поїздці 1, 5 гривні.

Для чого усе це потрібно?

У КМДА пояснюють, що нова система оплати проїзду вводиться у зв’язку з тим, що весь склад міського громадського транспорту буде оснащений автоматизованою системою обліку оплати проїзду.

А використання електронних квитків (усіх їх видів: проїзні, поповнення картки Kyiv Smart Card чи купівля QR-билета) допомагає організувати громадські перевезення більш ефективно та прозоро.

Як стало зараз модно говорити, «діджиталізація» оплати проїзду дозволить визначити точну кількість пасажирів, зокрема тих, хто користується пільгами, або тих, хто уже користується Kyiv Smart Card.

Цю інформацію можна використати для корекції маршрутів громадського транспорту.

Також це дозволяє вести точний обліг пільгових поїздок, а відповідно – економити бюджетні кошти на відшкодування проїзду.

Нагадаємо, що з 1 квітня у метро ви вже не зможете купити й скористатися жетонами та зеленими картками, тому якщо у вас залишатимуться там поїздки – краще використати їх заздалегідь.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.