Понеділок, 29 Квітня, 2024

Нові правила користування Київським метрополітеном

Депутати Київради ухвалили законопроект, який стосується Київського метрополітену. Останні зміни для пасажирів були прийняті ще в 1995 році. Тепер же додано низку нововведень. Далі розповість “Київ Майбутнього”.

В зв’язку з введенням електронного квитка зелені картки для проїзду у метро найближчим часом повністю виведуть з обігу.

Правила щодо охайного вигляду посилили. В метро від тепер не будуть пропускати без взуття , пасажирів лише у спідній білизні та з оголеним торсом. 

Також оновлена інформація щодо заборони жебракування в метро. Раніше працівники просто попереджали про можливих шахраїв і не рекомендували займатися благодійністю у такий спосіб. А відтепер правоохоронні органи мають право вживати всі необхідні методи аби викорінити жебракування у підземному транспорті. 

Дозволили проїзд із собакою-поводирем для людей з вадами зору. Проте для собак також відповідні правила: вона має бути з ошийником, намордником та мати підтверджуюче посвідчення, яке можна отримати після навчання від метрополітену. Крім цього Київрада планує відкрити спеціальний центр навчання для людей з обмеженими можливостями. 

Спортивний та садовий інвентар має бути з відповідним пакування. Лижі, ковзани, велосипеди, риболовні снасті, саджанці – все має бути у захисних чохлах. Проїзд на скейтах, самокатах чи роликах теж заборонено. Їх потрібно тримати в руках з моменту входу до метрополітену. 

Решта пунктів законопроекту залишається без змін. Також працівники метрополітену наголошують на дотриманні правил безпечного пересування, а саме: не заходити за обмежувальну лінію і триматися за поручні під час поїздки.

Комфортний проїзд для всіх пасажирів можливий лише після дотримання всіх вищенаведених правил перевезення. Правоохоронні органи будуть ретельніше спостерігати за порядком і вживати відповідні заходи для всіх правопорушників. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.