Понеділок, 29 Квітня, 2024

Стосується кожного: на станціях Київського метрополітену з'являться автоматичні дефібрилятори

Кожному з нас відомий такий прилад, як дефібрилятор. Якщо не знаєте, що це, згадайте кіно: це така штука, за допомогою якої лікарі рятують життя людям, прикладаючи її до грудей потерпілого і голосно викрикуючи: «Розряд»!

Останнім часом, в новинах досить часто повідомляється про смерть людини в метро. За 6 місяців в метро, ​​через зупинку серця, не вижили 15 осіб. Деяким з нас доводилося бути свідком того, як люди потребували невідкладної медичної допомоги, перебуваючи в підземці. Багатьох з них можна було б врятувати, за умови наявності на станціях автоматичного дефібрилятора, здатного «запускати» серце. Як стало відомо kyiv-future.com.ua, відтепер шанси зберегти життя у київській підземці істотно зростуть.

На сторожі життя

Незабаром на 12 станціях Київського метрополітену з’являться автоматичні дефібрилятори. Рішення оснастити підземку рятівними пристроями було прийняте владою завдяки проекту, поданого ініціативою «РеаніМетро».

«Сьогодні ми можемо сказати, що як мінімум 12 станцій київського метро будуть обладнані дефібрилятором, тому що так хочуть кияни, тому що вони віддали відповідну кількість голосів», – зазначила засновниця ініціативи Марія Назарова.

Згідно з ідеєю, кожен пасажир метрополітену матиме можливість застосувати дефібрилятор з метою надання медичної допомоги нужденному. Допомога у використанні складного медичного приладу, буде надавати працівником метрополітену, що пройшов відповідне навчання. Заплановане обіцяють здійснити до 2020 року включно.

“Раптова зупинка серця не вибирає жертву. Ми хочемо зробити метро безпечним і підвищити шанси на виживання для кожного з нас”, – заявляють ініціатори проекту.

До слова, установка автоматичних дефібриляторів в громадських місцях за кордоном вже неодноразово доводила свою доцільність. Завдяки тому, що наявність дефібрилятора дозволяє надати невідкладну медичну допомогу, не чекаючи приїзду медиків, було врятовано десятки життів. Адже в ситуації зупинки серця, рахунок йде на секунди.

дефибриллятор

 

Дослідження показало …

Зокрема, установка дефібриляторів у громадських місцях – зовсім не нова практика для Європи і США. Їх корисність оцінювала Американська асоціація кардіологів. Наприклад, станції метро німецького міста Мюнхен оснастили дефібриляторами майже 20 років тому. За перші 8 років (до 2009) року вони врятували життя 12 людям, які перенесли серцеві напади, перебуваючи на станціях метрополітену. До слова, дефібрилятори в Європі і США зустрічаються не тільки в метро, ​​але і в інших громадських установах – бізнес-центрах, аеропортах та ін. При використанні автоматичного дефібрилятора, той, хто надає допомогу прикріплює до грудей потерпілого адгезивні електродні прокладки. За електродів дефібрилятор аналізує електричну активність серця, щоб оцінити доцільність подачі розряду. Якщо електроди виявляють нормальний серцевий ритм, пристрій не видасть розряд.

Як повідомлялося раніше, з 1 вересня поточного року будуть введені в дію нові будівельні норми, що передбачають наявність громадських туалетів при реконструкції діючих станцій метро або проектуванні нових.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.