Середа, 24 Квітня, 2024

Коли з'явиться електронний учнівський квиток у Києві?

Київська міська державна адміністрація активно поширює “розумне місто” на всі аспекти послуг у столиці. Вже до кінця року запрацює пілотний проєкт, який замінить звичайний учнівський на новий електронного формату, пише Київ Майбутнього

35 000 школярів місцевих навчальних закладів отримають електронну картку, яка буде формату е-квиток і надаватиме пільги під час проїзду муніципальним транспортом. 

Дизайн учнівського квитка буде найсучаснішим. Картка буде однотонного яскравого жовтого кольору, але допускатиме ліплення наліпки. Якщо школярів зацікавить такий формат, його будуть розповсюджувати і далі. Організатори пропонують кожній школі виготовити власний пакет наліпок, які будуть відрізняти їх, а учням, які отримують відзнаки на олімпіадах, особливі наліпки, які і до того ж будуть мотивувати школярів. Інформацію на звороті нанесуть чорним кольором, а шрифт буде максимально збільшеним, для зручності читання. Окремо виділяють дату дії квитка, щоб контролер швидко перевіряв дійсність. 

Кількість поїздок буде необмеженою протягом всього навчального року. Після закінчення пілотного проекту, який триватиме до січня 2020 року, у березні планують повністю замінити старі учнівські у всіх школах міста. А вже зараз батькам необхідно внести інформацію про дитину в “Особовому кабінеті Киянина”, аби школи вірно передали дані на виготовлення. 

Крім використання картки як проїзного, місцева влада планує зробити його багатофункціональним. Картка матиме всі дані для ідентифікації користувача, тому за нею можна буде відвідувати пільгові заклади, згодом і отримати обід в їдальні. А надалі, по мірі просування технологічного прогресу у школах, за карткою учні отримуватимуть доступ до електронного кабінету з домашніми завданнями та щоденником.

Все це, звісно, надзвичайно важливо, але найголовніше, чого дочекалися батьки. Відтепер пересування своєї дитини можна побачити у додатку “Kyiv Smart City”. Всі дані з транспорту, де валідувалась картка, будуть відображені у особистому кабінеті. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.