П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Хрещатик чекає ремонт: що зміниться?

Місцева влада планує провести великий капітальний ремонт вулиці Хрещатик. Вона розташована в центрі міста на території двох районів Києва (Печерського і Шевченківського). Давайте дізнаємось, що саме планують змінити. Далі розповість kyiv-future.

Київавтодор каже, що був проведений тендер для виготовлення проектної документації. Розробники за нього отримають близько 18 мільйонів гривень. Раніше говорили про 20 мільйонів, але внесли зміни.

Що планують зробити?

  1. По-перше, планується зробити Хрещатик зручною вулицею для усіх: велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками, пішоходів.
  2. Будуть замінювати фігурні елементи в тротуарах. Це може бути плитка чи камінь. 
  3. Також планується замінити асфальтову частину. Мають добавити велодоріжки.
  4. Буде замінена нумерація і підсвітка, удосконалена система освітлення вулиць. 
  5. Крім цього хочуть добавити тактильну плитку, яка допоможе людям з проблемами зору.
  6. Відбудеться заміна урн.
  7. Всі зупинки оснастять фіксованими боллардами – це стовпчики для захисту пасажирів від наїзду автомобіля. Планують виключити можливість паркуватись на тротуарах.

Варто нагадати, що довжина вулиці Хрещатик становить 1,33 км. Вона йде від Бессарабської до Європейської площі.

Під час ремонтних робіт вулицю частково будуть перекривати. Це призведе до пробок в центрі міста. Повністю перекривати рух будуть тільки вночі.

Коли саме почнеться ремонт головної вулиці столиці, поки невідомо. Але не виключено, що ремонт почнуть в цьому році.

На Хрещатику багато будинків історичного значення, тому перш ніж починати всі роботи, потрібно документально оформити всі майбутні зміни, без яких не буде дозволу на ці роботи.

Раніше КО “Киевзеленстрой” заявляв, що замінить дерева на Хрещатику під час капітального ремонту вулиці, але в 2019 році цього так і не сталось. 

Спеціалісти також відмічають, що важливо зробити не тільки якісно, але й з урахуванням думки жителів міста. Тому що попередні деякі зміни не отримали підтримки від киян. Для цього, вважають, потрібно провести опитування, яке і покаже відношення жителів до тих чи інших запропонованих змін.

Також експерти зазначають, що потрібно звертати увагу і на інші вулиці столиці. Адже на багатьох із них навіть не має нормального освітлення. Це в основному віддалені від центра вулиці. Направляти кошти тільки на центральні місця не зовсім правильно. Багато туристів гуляють не тільки по центру, але й бувають у різних куточках столиці.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.