Четвер, 25 Квітня, 2024

Багатоярусна парковка на Подолі

У Києві з’явиться перша в столиці України роторна (автоматична) парковка. За заявами чиновників її повинні були встановити ще три роки тому, в травні 2017 за адресою Хрещатик, 36 у дворі мерії. На жаль, тоді плани змінилися, і цей процес не увінчався успіхом. Далі розповість kyiv-future.

Висота парковки 15 метрів, вартість – майже 3,62 млн грн. Її новим місцем дислокації стала паркувальна зона біля Житнього ринку. Про це повідомив Олександр Пабат на своїй сторінці в соцмережах.

За словами Дмитра Рахматулліна, заступника директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА, парковка буде встановлена ​​в першому кварталі 2020 року.

«Її придбали декілька років тому за гроші міста і спочатку планували встановити біля мерії. Весь цей час механізм зберігали на території одного з комунальних підприємств під охороною», – розповів чиновник.

Дмитро також додав, що не знає, чому її не поставили раніше. Він вважає, що парковка повинна користуватися попитом, адже вона буде розміщуватися поруч з офісами, магазинами, бізнес-центром та ринком.

Скористатися паркуванням зможуть всі бажаючі. Для її установки потрібно побудувати потужний фундамент з поглибленням в землю на 1,5 м. Можливо, саме перспектива викопати котлован на велику глибину і була причиною такої довгої затримки робіт. Всього буде 12 автомісць. За площею вона займе всього два з половиною паркувальних місця. Іншими словами, на місці двох машин буде дванадцять. Вартість годинного паркування складе близько 10 гривень.

Керувати механічним паркінгом буде КП «Житній ринок», якому його передадуть з балансу Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Варто нагадати, що завдяки роботі двох нових евакуаторів в Києві почали частіше евакуювати автомобілі. Вони здатні прибирати зі стоянки авто порушників менш ніж за хвилину.

Незабаром, також планують підняти тарифи на парковку в центрі Києва.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.