Вівторок, 23 Квітня, 2024

Скандальне будівництво моста на Троєщину: коли заторів стане менше?

Всі знають про відновлення будівництва скандального мосту, який не можуть побудувати три мери столиці, але Київська адміністрація наполягає, що відкриття в 2020 все ж таки відбудеться. Проте, чи дійсно це станеться розповідає “Kyiv-future.com.ua”.

Новий міст кияни чекають вже 27 років, коли на сьогодні в години найбільшого трафіку Київ постійно зупиняється в заторах. Особливо важко жителям Троєщини – великого спального столичного району. Щодня години надзвичайно повільного руху через Північний міст спричиняють жахливі незручності і постійні спізнення на роботу. 

Київська міська державна адміністрація стверджує, що міст покращить життя жителів Троєщини: розвантажить Північний міст, а головне по ньому буде рухатись метро на Троєщину. КМДА виділила на його будівництво у цьому році 3 мільярди гривень, але потрібно ще рівно така ж сума. Чи знайде Віталій Кличко кошти на будування невідомо, але прес-центр Київської міської державної адміністрації активно повідомляє про відкриття у 2020 році. 

Хоча раніше говорили про повне відкриття, а зараз, все ж таки, плани змінились і відкриття буде лише сторони, яка буде перенаправляти транспорт з Подолу на Троєщину, на вулицю Оноре де Бальзака. Інша частина мосту відкриється в 2021 році. За планом має бути з’їзд на проспект Алішера Навої. 

Жителям Русанівських садів під час цього будівництва не солодко. Частину будинків, які знаходились близько довелось знести, проте Адміністрація вказує, що проблем немає ніяких, власники зруйнованих будинків отримали нові квартири. А от ті жителі, які залишились, хвилюються, аби нові транспортні розв’язки не псували їх мирне життя. 

Але Київ давно потребує нового мостового переходу, місто розширюється, кількість проживаючих у столиці постійно збільшується, а, особливо, жителі Троєщини вже втомилися слухати щорічні обіцянки місцевої влади від яких тривалий час зовсім мало змін. Межі спального району також розширюються, про це свідчить велика кількість забудов житлових будинків на виїзді у столицю зі сторони с. Погреби. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.