П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Будівництво пішохідного моста в Києві: робота кипить

Нині в столиці нікого не здивуєш новобудовами. На відміну від житлового будівництва, до будівництва і ремонту мостів, яких в столиці налічується шістдесят три, руки у київської влади до останнього часу все не доходили.

Kyiv-future.com.ua повідомляє, що в 2018 році справа, схоже зрушила з застиглої точки. Так дванадцятого грудня минулого року розпочато будівництво моста над Володимирським узвозом. Міст цей особливий: він буде пішохідно-велосипедним, прогулянковим і з’єднає Володимирську гірку з Аркою дружби народів.

У КМДА при проектуванні цього амбітного будівництва збиралися зробити щось схоже на «Міст закоханих» або створити парк скульптур, як на Пейзажній алеї, але потім від цих ідей відмовилися. Тому що хотілося створити щось таке, щоб воно стало візитною карткою Києва.

Згідно проекту мостове споруда протягнеться на двісті десять метрів. Ширина ж буде змінюватися: від шести метрів для пішоходів і велосипедистів до чотирнадцяти. Розширення дасть можливість створити оглядові майданчики, з яких буде відкриватися вид на красень-Дніпро, панораму Лівого берега і історичного Подолу столиці. І зараз робота над спорудженням візитки столиці йде ударними темпами: реконструюються мережі зовнішнього освітлення на Володимирському узвозі і Володимирській гірці, розбирається існуючий трубопровід і налагоджується зливна каналізація.

Виходячи з темпів робіт, є тверда впевненість, що в травні на День Києва кияни та гості зможуть прогулятися або проїхати на велосипеді по новому мосту.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.