Вівторок, 16 Квітня, 2024

У переході під "Майданом" може з'явитися музей

Влада Києва планує реконструювати підземний перехід під Майданом Незалежності та не виключає створенням там музейного простору. Кyiv-future.com.ua дізнавався деталі.

У департаменті благоустрою заявили, що перехід під головною площею країни має набути цивілізованого вигляду.

Ще минулого року тут почався демонтаж кіосків. За декілька тижнів прибрали “точки” продажу кави, “лотки” з сувенірами та купу дрібних магазинчиків з пончиками, смаженою картоплею та ще бозна з чим. У КМДА пояснили, що це пов’язано із завершенням чинності відповідних дозвільних документів.

Перехід так і лишився у стані підготовки до ремонту, але сюди знову заїхала стихійна торгівля. Знову з’явилися ятки з квітами, бабусі повернулися торгувати цигарками. 

Проте, є ще одна проблема, яка потребує вирішення – безхатченки. 

Ті, хто хоч раз їхав на роботу і користувався переходом на “Майдані Незалежності”, очевидно бачив вранці, як там додивляються свій останній сон люди різного ступеню маргінальності. Інколи проводять свій час там вони зі своїми тваринами. 

Виганяють безхатченків з переходу торговці, адже часто-густо “спальні” місця з’являються саме під кіосками.

За словами очільника департаменту благоустрою, влада міста має намір повністю оновити підземний простір.

Поки є такі ідеї: зробити там музей, оформити й розмістити світлини стародавнього, старого й сучасного Києва за формулою: «що було на окремих ділянках міста в різні часи й що є зараз».

Друга ідея, яку озвучили у КМДА – зробити простір під Майданом у стилі хай-тек, залишивши там мінімум потрібних закладів – маленьких кафе, обмінних та інформаційно-туристичних пунктів, магазинів з сувенірами. 
 

На сьогоднішній день обидві концепції перебувають у розробці.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.