Четвер, 25 Квітня, 2024

Що краще: оренда квартири чи її покупка?

Якось в Kyiv-future.com.ua виникла суперечка, що вигідніше: купувати житло чи його орендувати. Напевно, кількості аргументів на одну або іншу сторону не було б кінця, якби ми не вирішили з’ясувати це у фахівців. І ось, що нам розповіли. На перший погляд вся проблема у фінансах. Однак, це тільки на перший, недосвідчений погляд. Будемо розбиратися поступово.

Отже, оренда, її плюси. Це найдоступніший варіант проживання в окремій квартирі, навіть якщо у клієнта зарплата на рівні середньої. Ще це єдина можливість окремого проживання, якщо відсутнє власне житло, кількість грошей для його покупки, а хочеться ні від кого не залежати. Прийнявши рішення орендувати квартиру, клієнт має можливість вибрати той варіант житла, який йому найбільше підходить.

Наприклад, місце розташування приміщення, облаштування квартири, що здається: ремонт, наявність необхідної побутової техніки, стан меблів, планування квартири, бажана інфраструктура і т. д. Ще однією з переваг оренди житла є можливість в будь-який момент переїхати в район або квартиру краще, змінити місто або навіть країну, не турбуватися про ремонт, придбання меблів. Оренда таким чином, підходить для тих, хто часто переїжджає, звик жити заради самого життя і насолоджуватися цим.

Тепер про плюси покупки свого житла. Здається, переваги тут лежать на поверхні: своя квартира – це особистий простір, свій простір, свобода дій: можна завести тварину, розмалювати шпалери, замовити ексклюзивне ліжко. І ніхто несподівано не запропонує звільнити квартиру, і взагалі в своїй квартирі зникає відчуття нестабільності, тимчасовості проживання. Крім того, своє житло – це завжди можливість продати його й отримати дохід, не докладаючи особливих зусиль.

Тепер про реалії сучасності. Українці ще мають менталітет жителів СРСР: менталітет здорового власництва: своя квартира – головне в цьому житті, треба потурбуватися в цьому плані не тільки про себе, а й майбутніх дітей. Для більшості ж європейців і жителів США бажання все віддати для того, що мати власне житло, не характерно. І по них не помітно, що від цього вони страждають.

Для українців, віком 35-37 років, відомих зараз як «мілленіали», стає очевидним вибір оренди житла. Це взагалі покоління орендарів, які поділяють філософію «економіки спільного споживання». Мілленіали можуть собі дозволити покупку житла, але не хочуть або не бачать доцільності зараз. Вони орендують житло і частину доходу витрачають на подорожі та покупки.

Проте є мрійники, які все ж купують його!

Ось так.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.