П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Унікальні автомобілі для дезінфекції вже в Києві

За планом в 1 день під час карантину комунальники столиці мають продезінфікувати 1500 км доріг. Як же вони встигають? Їм в цьому допомагає спеціальна техніка. Далі на kyiv-future.

Карантин через епідемію коронавірусу продовжили аж до 24 квітня. Для дезінфекції залучають спеціальні автомобілі Ford Trucks. На них встановлене спеціальне обладнання – Rasco Liquid 8.0. 

Початкове їх завдання було – підтримувати в будь-яку пору року стан доріг. Машини мають розбризкувачі рідких реагентів для боротьби з ожеледицею. А в 2020 році не тільки вони не знадобились через без сніжну зиму, але й знайшли своє нове призначення. Спеціальний транспорт перетворився в засіб для дезінфекції міста.

Одна цистерна такої машини складає 8 кубометрів. Цього вистачає на обробку 18 км доріг. Два насоси, що використовуються, видають 600 л на хвилину. При цьому смуга розпилювання має ширину від 4 до 12 метрів. 

Важливим фактором являється і доза розпилених реагентів. Вона може бути в діапазоні від 10 до 200 мл на 1 квадратний метр. За допомогою форсунків низького тиску можна одномоментно розпилювати реагент на три смуги руху. Вони знаходяться позаду рампи транспорта. А от спереду є спеціальна мийна рейка. Вона очищає в ширину до 2,39 метрів.

Наразі дезінфекція відбувається за рахунок розчину води з шампунем і хлором. Саме ним обробляють дороги, зупинки громадського транспорту. 

Як зазначає Павловський (заступник гендиректора “Київавтодор”), бруд і пил з доріг може підніматися в повітря разом з вірусами і інфекціями. А от мийні засоби дають можливість змити це все в каналізацію.

Влада просить всіх киян залишатися вдома і не виходити без крайньої необхідності. Провітрюйте кімнати, дезінфікуйте все, до чого торкаєтесь руками найчастіше. Мийте руки, піклуйтесь про своїх близьких і про себе. За перших симптомів хвороби звертайтесь до сімейного лікаря.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.