П’ятниця, 26 Квітня, 2024

УЦОЯО хоче ефективніше співпрацювати з директорами шкіл

ЗНО перевернуло систему контролю освіти у всіх напрямах: екзамени замінили тестуванням, комісії – спостерігачами, а відповіді почали приходити через інтернет. В цьому році УЦОЯО зробило наступний крок у вдосконаленні системи контролю. Тепер директори шкіл матимуть змогу також заходити на сайт. Навіщо? Читайте далі у матеріалі kyiv-future.com.ua.

Тепер керівники шкіл матимуть змогу вносити дані про учнів, які обрали складання ДПА у формі ЗНО. 

В УЦОЯО повідомили, що керівники закладів загальної середньої освіти мають зазначити необхідні дані про випускні класи старшої школи, зокрема, показати профіль навчання та мову навчання в класі, зазначити вивчення іноземних мов та рівень їх вивчення.

Підсумкові іспити поступово викорінюють з життя середніх навчальних закладів. У 2015 році як оцінку за ДПА випускники могли зарахувати результат зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури. У 2017 цей список предметів став більшим. 

Тестування спробували ввести ще у 1993 році. Проте, тоді спроба виявилася провальною. Іспити довгий термін були актуальні для України. Хоча, про їх прозорість слід замислитися. 

У 2002 році пройшла перша апробація тестування. Його складали 200 чоловік. Проте, це були не школярі, а студенти перших курсів.

Буквально через 4 роки ЗНО стає обов’язковим і викликає купу дискусій, як серед вчителів, так і серед самих школярів з їхніми батьками. Проте, всі незадоволення аж ніяк не вплинули на продовження тестування. 

В 2008 році сертифікат ЗНО стає обов’язковим документом при вступі до ВНЗ, а самі ж завдання пропонуються до виконання не тільки українською, а й мовами національних меншин. Проте, за 10 років вперше тестування скасували з предмета “російська мова” через очевидні причини.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.