Вівторок, 19 Березня, 2024

Мілленіали: хто вони і які їхні цінності?

Про теорії поколінь зараз люблять розмірковувати. Kyiv-future.com.ua вирішив дізнатися побільше про тих, хто народився між 1981 і 1996 роками. Тобто ті, кому зараз від 38 до 23, хто перебуває в самому розквіті сил, як говорив колись Карлсон.

Хто такі мілленіали?

Людей, що народилися в 1981-1996 роках в теорії поколінь називають мілленіалами. Їх характеризують, як тих, хто виросли під пильною опікою батьків, добре володіють гаджетами та мережею інтернет. Вони, зазвичай, тримають під контролем власне життя, роботу та інші сфери життя. Вони значно впененіші за своїх попередників, полюбляють комунікувати та працювати командою. Ще головним критерієм є вміння бути і реалістом і оптимістом одночасно. Серед таких людей значно менше схильних до депресивних розладів.

Соціальна сфера для мілленіалів є викликом, адже вони вважають, що потрібно шукати нові способи досягнення мети, підвищувати свій соціальний рівень, покращувати мобільність та інклюзивну сферу. 

Подорожі для них також важливіші, за їх попередників, адже їм комфортніше подорожувати світом, а ніж бути прив’язаним до одного місця проживання.

В робочій сфері мілленіали віддають перевагу фрілансу, віддаленому працевлаштуванні та офісів віртуально, проте люди цього покоління схильні до азартних ігор, але не таких, як попередні покоління, а сидячи вдома грати онлайн. .

Чим відрізняються мілленіали від своїх батьків “радянського походження”?

Якщо в радянську епоху надзвичайно важливим було побудувати кар’єру, тобто мати вищу освіту, завдяки вдалій кар’єрі отримати квартиру, побудувати дачу, купити машину, то нині, щоб зробити кар’єру зовсім не обов’язково довго вчитися. Наприклад, в Америці найбільш затребувана професія – розробник комп’ютерних програм і експерти припускають, що попит на хороших фахівців протягом найближчих семи років буде тільки зростати. Але найцікавіше те, що більшість цих фахівців – самоучки.

Експерти стверджують, що успішна кар’єра айтішників – результат постійної і ефективної самоосвіти, питання виживання. Адже розроблено додаток, що той, хто припинив вивчення мови програмування, ризикує років через п’ять опинитися за бортом. Серед айтішників – поголовно мілленіали.

З грошима у цього покоління теж не так, як і в їхніх батьків і дідів. Більше половини мілленіалів США тих, хто любить продавати і купувати онлайн, довіряють криптовалюті більше, ніж найкращим американским банкам. І пояснюють це тим, що не вірять традиційним фінансовим інститутам, вони пам’ятають ще кризу 2008-го і її наслідки. У технології блокчейн набагато менше можливостей нечесно маніпулювати, значить їй можна вірити. Українські мілленіали теж вибирають «біткоіни». І знаєте чому? Пристрасть швидко і досить заробити. А ще вони сміливо готові йти за кращим життям в інші країни. У їх перспективних планах відсутнє бажання мати квартиру, дачу, гараж. Вони, швидко навчаючись, завжди знайдуть роботу за кордоном. І їх наше радянське благополуччя не збуджує, у них попереду ще багато часу, щоб все виправити, якщо щось пішло не так.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.