П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Як вибрати радіокерований вертоліт?

Радіокеровані іграшки стають все більш популярні не тільки серед дітей, але і серед дорослих. Різноманітні автомобілі, літаки, гелікоптери, тварини, квадрокоптера і водний транспорт мріють отримати у подарунок багато. Але як вибрати цю іграшку так, щоб вона функціонувала ідеально і не зламалася при першому ж запуску? Розглянемо на прикладі гелікоптера.

Розмір

Перше, на що звертаємо увагу – якого розміру потрібен гелікоптер на радіокеруванні. Сучасні моделі літальних апаратів можна запускати будинку і на відкритій місцевості, тому габарити іграшки повинні відповідати місцю:

  • до 25 см довжиною ідеально підійдуть для ігор в будинку або квартирі;
  • від 25 до 40 см для великого приміщення, в якому немає протягів або вітру (наприклад, критий павільйон);
  • від 40 см підійдуть для відкритих місцевостей.

радиоуправляемый вертолет

Вік

Це також важливий фактор, на який необхідно звертати увагу. Адже навряд чи шестирічна дитина впорається з керуванням багатоканального гелікоптера, а дорослому точно не сподобається дитяча іграшка. Тому для підбору гелікоптера на радіокеруванні варто “відштовхуватися” від віку людини, якій придбається іграшка:

  1. від 6 до 12 років – гелікоптер з трехканальной системою управління і не великого розміру (до 40 см);
  2. від 12 років – підліткам цікавіше будуть моделі з більше розміром і з тією ж трьохканальною системою або чотирьохканальною, яка відрізняється кращою маневреністю;
  3. для дорослих – тут важливо врахувати вміння керувати такою іграшкою. Навіть новачки здатні з легкістю впорається з чотирьохканальною системою управління.

радиоуправляемый вертолет

Гвинти

Далі, на що варто звернути увагу – схема гвинтів, яка може бути класичною або співісною.

Класичні гвинти більш маневрені, швидкі і таким гелікоптером набагато простіше і цікавіше керувати. Така техніка швидше реагує на сигнал, який передається від пульта і пориви вітру їй, практично, не страшні.

Але ця схема має і свої недоліки. Наприклад, для того, щоб керувати цією іграшкою, необхідно мати досвід. Такі гелікоптери підходять дітям від 12 років і навіть якщо досвіду немає, для того, щоб навчиться, варто потренуватися два або три дні.

Співісна схема являє собою два гвинти, які знаходяться один над одним. Такі гелікоптери стабільні, набагато простіше в управлінні і їх легше контролювати. А ось недолік тут один – у вітряну погоду управляти технікою з співісною схемою гвинтів дуже важко. Як для першого досвіду такі іграшки підходять ідеально.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.