Вівторок, 19 Березня, 2024

Розвиток Kyiv Smart City

Розвиток Kyiv Smart City пов’язує жителів Києва, бізнес і міське правління в одну ініціативу, яка розроблена для трансформації Києва в інноваційне, цифрове і прогресивне місто, розповідає “Kyiv-future.com.ua”.

Ініціатива та сервіси Kyiv Smart City

Робота Kyiv Smart City ґрунтується на двох принципах – відкритих даних і прозорому управлінні. Програма націлена не тільки на Київ, але також готова прийняти ті міста, принципи розвитку яких збігаються з принципами ініціаторів KSС. Адже саме завдяки обміну досвідом і вдалим практичним нововведенням вийде змінити Україну на краще. Об’єднання всіх сфер в програмі створено заради прогресу європейської столиці, збільшення якості інфраструктури, соціальної та цифрової сфери.

Вже функціонують такі сервіси як: портал відкритих даних; Єдиний веб-портал, на якому можна дізнатися останні новини столиці; бюджет участі, в якому в розподілі грошей місцевого бюджету може взяти участь кожен житель Києва і так само додати власний проект щодо поліпшення життя в столиці. У тому числі організована можливість підписувати петиції за допомогою електронного сервісу. Великий прогрес для Бізнесу не тільки Києва, а й усієї України здійснив ProZorro – система електронних закупівель, назва якої говорить сама за себе. До універсальних соціальних сервісів відносяться: запис в дитячий сад і до лікаря, персональний кабінет киянина і реєстр домашніх тварин.

київ

Перспективні напрямки розвитку у 2020-21 році.

У зв’язку з розвитком і тотальним поглинанням життя діджіталізаціей директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій, визначив 5 першочергових напрямків столиці на 2020 рік. Першим є Платформа великих даних. У зв’язку з установкою більше 7ми тисяч камер Києвом і підключенням їх до міського датацентру – дані можна буде використовувати для ефективного пошуку злочинців і зниклих машин, завдяки функціонуванню системи розпізнавання номерів та осіб. Так само камери допоможуть контролювати діяльність і якість робіт комунальних служб. Другим є Єдиний електронний квиток. Повний перехід на Е-квиток закінчиться в 2020 році. Такий універсальний квиток економить час для киян, так як немає необхідності купувати кожен проїзний документ окремо. Використання такого квитка допоможе міській владі зібрати достовірні дані про пасажиропотік і використовувати їх для створення додаткових маршрутів. Третім переважним напрямком стала Платформа Інтернету речей (IoT) і установка датчиків, які допоможуть відображати екологічну ситуацію. Розширення функціональних можливостей мобільного додатка KyivSmartCity так само в пріоритеті, незабаром додасться можливість оплати штрафів за неправильну парковку, записати свого домашнього улюбленця в відповідний «Реєстр» і буде організований зворотний зв’язок з контактним центром 15-51.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.