П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У столиці є перспектива стати безготівковим містом

Ще 10 років тому наявність банківської картки у середньостатистичного киянина означало дві речі: ваш роботодавець сплачує податки, ви приватний підприємець. Зараз рахунок у банку може відкрити навіть підліток, а за допомогою банківської картки можна розрахуватися навіть у таксі. 

Чому спеціалісти вважають, що Київ став дуже діджиталізованим та має перспективу відмовитися від готівки – читайте на kyiv-future.com.ua

Це питання досліджувала українська аналітична компанія Poster. За даними її спеціалістів, кожен третій покупець у магазині чи відвідувач у ресторані розраховується карткою. 

Тільки на січень 2018 року більш як 22% киян розраховувалися карткою у кіосках. За даними Національного банку, близько 40% всіх киян використовує пластик для розрахунку. 

Варто зазначити, що разом з автоматизацією сервісів, у закладах зріс середній чек. 

Такі зміни відбулися внаслідок розвитку банківського сервісу та технологій. 

Наприклад, цього року можна платити у більшості магазинів через мобільні додатки. 

Цікаво, що не тільки у столиці можна розраховуватися таким чином. Здавалося б, маленьке курортне місто на Донбасі, селище Мелекіне, що розташовується біля Маріуполя, також має можливості для оплати послуг та товарів через мобільні додатки. 

Вплинуло на збільшення кількості користувачів пластикових карток і те, що держава зобов’язала торгові точки встановити термінали для оплати послуг. Це було зроблено у зв’язку з тим, що багато приватних підприємців уникали сплати податків, шляхом ведення товарних чеків, написаних від руки. Тож виходило так: до державних органів поступала одна інформація з малими оборотами товару, а насправді суми, подані у звітах можна було збільшувати в декілька разів. 

Не можна забувати і про системи лояльності, які пропонують зараз банки. Наприклад, повернення коштів за ряд певних покупок. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.